Angkor Wat Tapınakları,Siem Reap/KAMBOÇYA

Budist Öğrenciler/Angkor Wat Antik Kenti
Değerli gezginler, sırt çantalılar, Asya aşıkları,
Yazım Angkor Wat/SİEM REAP antik kentinin son durum fiyat, konaklama, eğlence ve gezilecek yerler hakkında sizlere yol gösterici bilgiler içermektedir. Bende sizler gibi bloglardan ,makalelerden okuyarak ve araştırarak işe başladım.. Amacım sizlere de başarabileceğinizi göstermek.Yalnız keşfetmek isteyenleri buraya bekliyorum..

Ulaşım-Vize İşlemleri

Kamboçya'ya Tayland üzerinden 21/03/2017 uçak yolculuğuyla ulaştım.Gidiş dönüş biletini 439 tlye aldım. Yplculuğa kısa zamanda karar verdiğim için fiyat böyle idi. Ancak döneminizi iyi ayarlarsanız 250 tl kadar düşük fiyatlara bilet de bulunabiliyor.Ülkeye girişte yanınızda mutlaka 1 adet resim bulundurun ve  30 $ vize parası alıyorlar.Böylece  30 günlük Kamboçya'da kalma hakkınız var. Vize sırası 50 kişi ile yaklaşık 10 dakika sürdü. Öncelikle vize için kayıt formu doldurmanız isteniyor,nekadar sürede nerede kalacağın gibi vs. Vizeyi aldıktan sonra kontrol noktasına elektronik cihazla parmak iziniz alınıyor ve böylece işlem tamamlanmış oluyor. Havalimanı merkeze 15-20 dakika  tuk tuk(transfer) mesafesinde. 5$gibi ücret alıyorlar ve 2 kişi valizlerinizle çok rahat otelinize kadar gidebilirsiniz...
    


Tuk Tuk

SİEM REAP MERKEZ VE ALIŞVERİŞ

    Merkez küçük bir yer 1 saatte heryeri gezebilir ve tropikal meyvelerini tadabilirsiniz. Merkez 'Old Market' etrafında toplanıyor.Yakınlarındaki 'Angkor Market', 'Night Market' ve 'Art Market' ten alışverişlerini yapabilirsiniz. Bana eğlence lazım diyorsanız rotamız PUB STREET sokağıdır. Olmazsa olmaz alışverişlerin başında hediyelik eşyalar geliyor. Yağlı boya tabloları en meşhur olanları. İyi pazarlık yaparsanız 20$ istenen tabloyu 5$ alabilirsiniz. Getirmesi kolay rulo yapıp koruma kutusuna boru şeklinde koyuyorlar. Ayrıca Kamboçya'da 100% keten gömlekler,envayi çeşit hedilelik eşyaları satın alabilirsiniz.


Cambodian Art


Tapınaklar Şehri Angkor Wat

Angkor Vat, Kamboçya'nın Siem Reap kentinin 6 km.uzaklığında Angkor antik şehrinde 10 asırdır ayakta kalan dev bir tapınak-şehirdir. ANGKOR WAT mutlaka bir gezginin görmesi gereken dünya üzerinde 10 yerden biri. Heryere olduğu gibi buraya da tuktuk la varıyoruz. Pazarlık etmeden 20 $ bindim önce beni 5 km uzaklıktaki bilet alma yerine götürdüler. 1 günlük tur 37$  3 günlük 67 $ gibi bir rakam. Biletin üzerinde resminiz var girişlerde sıkı kontrol var. Sabah güneşin doğuşunda ve akşam batışında mutlaka orada olacakmışsınız gibi ayarlayın. Muhteşem manzaraya şahit olun. Benim tavsiyem 2 günlük tur bileti almanız.





Kısaca bilgi vermek gerekirse, 14. yüzyılda Kmer Krallığının başkenti olarak inşa edilmitir. Sonrasında başkent güneye Phnom Penh’e taşınmasından sonra orman tarafından adeta srılıp ele geçirilmiş bir halde terkedilmiş. Gene meraklı bir Avrupalı doğa bilimci Henri Mouhot tarafından 1858'de yeniden keşfedildi. 10 asır boyunca sarmalanmış ağaçlar otlar biraz olsun temizlenmiş ve ziyarete açılmıştır. Angkor Thom antik şehri ile birlikte 1992 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmiştir.



ANGKOR WAT olarak biliniyor ama 70 yakın tapınak var biz tolamda 10 civarına gidiyoruz yanınızda su ve şapka almalısınız güneş yakıyor. Buralara  kasımla nisan 15 geçirmeyin muson yağmurlarında hiç bir yeri gezemezsiniz....

ÖZETLE SONUÇ

1 GÜN KANAL TURU,2 VE 3. GÜN TAPINAKLAR YAPIN ÖZELLİKLE İLK GÜN BİLETİNİZİ ALIN Kİ SABAH GÜNEŞİN DOĞUŞUNDA BİLETLE UĞRAŞMAYIN..

Yorumlar

  1. Merhaba çok güzel bir yazı olmuş. Gidecek arkadaşlar için önemli bilgiler var teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Aklımda başka yerler vardı derken kendimi Kamboçya hayali kurarken buldum.. Yazılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Sizin yazınızı okurken adeta kendimi orada gibi hissettim ve "gezgin kumbarama" Kamboçya tatili için hedef koydum. Unutmayın bizler gezginiz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapore Changi Airport, Singapur Canghi Havalimanını Neden Tercih Etmeliyim?

Yüzen Evler Mekong Nehri ve Tonle Sap Gölü/KAMBOÇYA